Menu Crescendo

Spelenderwijs Orkest

Muziek maakt slim!
Muziek maken en luisteren heeft een groot effect heeft op de ontwikkeling van het kind. Prof. Dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie, verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam is groot pleitbezorger van het stimuleren van muziekonderwijs voor kinderen, maar ook volwassenen. Muziek luisteren en maken heeft invloed op de ontwikkeling van de hersenen en heeft niet alleen een positieve invloed op de intelligentie, maar het ontwikkeld ook de sociale vaardigheden van het kind.

Crescendo wil muziek maken en luisteren stimuleren via het nieuwe muziekprogramma 'Spelenderwijs'. In een muzikale pannakooi leren de kinderen met hun muziekvrienden het instrument bespelen. Ze doen een warming-up, zingen, klappen, luisteren, maar zijn vooral bezig geluid uit hun muziekinstrument te krijgen op de juiste wijze. Elke training staat in het teken van herhalen en ontdekken en als ze ver genoeg zijn, krijgen ze ook een instrument mee naar huis. De kinderen worden in korte periodes voorbereid op een concert.

Het 'Spelenderwijs Orkest' oefent elke dinsdagmiddag na schooltijd in de kelder van Kultuerhus Klameare. Je bent van harte welkom!

Aanmelden of meer informatie kun je krijgen via spelenderwijs@crescendoworkum.nl


U kunt met ons contact opnemen via: info@crescendoworkum.nl