Menu Crescendo

Online kerstviering

De kerst zal dit jaar anders zijn dan anders. Geen grote kerstdiners met de hele familie, geen kerstvieringen op school, het werk of in de kerk en ook de traditionele kerstconcerten met 300 man knus in de banken van de St. Gertrudiskerk kunnen helaas dit jaar niet door gaan. Onze plaatselijke brassband Crescendo kon niet leven met de gedachte dat er geen blaasmuziek was tijdens de kerstdagen en komt met een alternatief. Vlak voor de offciële lockdown heeft men een kerstconcert in beeld en geluid opgenomen, welke rond de kerstdagen uitgezonden gaat worden. De welbekende kerstliederen komen voorbij, maar ook wat prachtige andere nummers passend bij deze tijd, werden uitgevoerd in een sfeervolle ambiance van de Zuiderkerk in Sneek.

Het kerstconcert is vanaf donderdagavond 24 december te bekijken via Youtube en het Facebook-account van Crescendo. Tevens zal het concert worden uitgezonden op Omroep Súdwest op 2e kerstdag om 14.00 en 16.30 uur. U kunt de lokale omroep vinden op Ziggo kanaal 40 van uw televisie.

Voor dirgent en muzikanten heeft dit kerstconcert een bijzondere lading gekregen. Vier dagen na de opnames overleed namelijk trombonist Henk Peter van der Molen op 48-jarige leeftijd aan een hartstilstand. We dragen dit kerstconcert aan hem op en wensen de familie veel troost en kracht.

Kerstverhaal De Notenbrijbekken
De muzikanten van het jeugdorkest van Crescendo hebben een spannend avontuur beleefd en hebben daar ook opnames van gemaakt. Het leek eerst een gewone repetitie te worden, maar alles veranderde toen ze een geheime boodschap ontdekten. Dit bijzondere kerstverhaal is vanaf woensdagavond 23 december online te bekijken via het Youtube kanaal van De Notenbrijbekken en via de link op hun Facebookpagina. Kijken dus!

terug...


U kunt met ons contact opnemen via: info@crescendoworkum.nl