Menu Crescendo

De Notenbrijbekken zoeken jou!

Zit jij in groep 5 of 6 van de basisschool en heb je nog nooit een instrument bespeeld, maar lijkt het jou ook zo leuk om te proberen? Dan ben je van harte welkom bij de proeflessen van de Notenbrijbekken.

Wat ga je doen?
Vanaf 30 oktober kun je iedere week samen muziek maken. Je leert spelen op een blaasinstrument of op een heus drumstel, maar je leert ook nieuwe liedjes maken en ontdekt wat muzieknootjes zijn. Je gaat ook echt optreden bij een heus Sinterklaasconcert!

Wanneer?
De lessen zijn op dinsdag van 15.15 – 16.00 uur in de Koperkelder van de Klameare. Tot het Sinterklaasconcert krijg je eerst 5 lessen waarvoor je niet hoeft te betalen. Na deze 5 lessen kun je doorstromen naar het orkest de Notenbrijbekken. Dit is het jeugdorkest van Brassband Crescendo.

Opgeven kan tot 15 oktober via ons e-mailadres spelenderwijs@crescendoworkum.nl. Mail ons jouw naam, adres, telefoonnummer, op welke school en in welke groep je zit. Meer info via onze website www.crescendoworkum.nl. Geef je nu op, dit is je kans!

lees meer...


Solistenprijs op Gouden Spiker Festival

Op het aansprekende Gouden Spiker Festival in Ureterp heeft Crescendo de solistenprijs in de wacht gesleept. Solist Cristiaan Ybema won met zijn solo An Untold Story de eerste prijs. Een prima prestatie voor de solist en de band!

Crescendo maakte een goede indruk op dit festival met hun totaalprogramma. De jury was positief in hun verslag. Crescendo speelde de mars Russian Soldiers als eerste, waarna in een arrangement van koraal 178 de individuele kwaliteit en totaalklank van de band goed naar voren kwam. Het verplichte werk Saint Lambert lag de band zeer goed, maar hier werd geen prijs mee behaald. Daarna was het de beurt aan Cristiaan Ybema met zijn solo. De band had een goede focus bij dit werk en stak daarmee boven de rest uit.

De prijs voor het totaalprogramma ging naar de collegas van Euphonia uit Ternaard. Crescendo was één van de 7 deelnemende bands en viel verder niet in de prijzen

lees meer...


Muziek voor volwassenen

Crescendo gelooft in de kracht van met elkaar muziek maken. Daarom starten we met muzieklessen voor volwassenen. Je krijgt een instrument te leen en mag samen met anderen spelen op een bugel, bas, cornet, trombone of drumstel.

En of je nu nog nooit muziekles hebt gehad of wel eens een instrument hebt bespeeld, iedereen is welkom! Op een ongedwongen manier leer je blazen of drummen, maar er is ook voldoende ruimte voor gezelligheid.

We heten je welkom bij de enige brassband van Sdwest Frysln! Het muziekproject start op zat. 31 maart om 19.00 uur met een eerste kennismaking. Daarna volgen zo'n 10 lessen en een presentatie.

Pak NU je kans en geef je snel op! Voor informatie kun je bellen met Hilda Koopmans (0515-542845). Opgave via Spelenderwijs 2018.

Repetitiedata zijn:
* zat. 31 maart van 19.00 - 21.00 uur
* zat. 7 april van 10.30 - 12.00 uur
* don. 12 april van 18.30 - 19.30 uur
* don. 19 april van 18.30 - 19.30 uur
* don. 26 april van 19.30 - 20.30 uur
* don. 3 mei van 19.30 - 20.30 uur
* don. 17 mei van 19.30 - 20.30 uur
* don. 24 mei van 19.30 - 20.30 uur
* don. 31 mei van 19.30 - 20.30 uur
* don. 7 juni van 19.30 - 20.30 uur
* don. 14 juni van 19.30 - 20.30 uur
* don. 21 juni van 19.30 - 20.30 uur
Presentatieconcert is op 28 juni.
DURF JIJ HET?

lees meer...


Vriendenconcert

Het Vriendenconcert van Crescendo is dit jaar op zondagmiddag 11 maart. Te gast is het koor Tusken Wal en Skip die met hun gezellige meezingers er een leuke middag van maken. Crescendo is blij dat ze haar nieuwe jeugdorkest kan laten zien en horen. We krijgen zelfs een echte primeur, want de nieuwe naam van dit jeugdorkest word bekend gemaakt. Crescendo bereidt zich voor het het Gouden Spiker Festival en zal het verplichte werk over de heilige Saint Lambert laten horen. Het belooft een leuke middag te worden, waarbij u zeker niet mag ontbreken. De toegang is gratis en er is een verloting in de pauze van het concert. Komt allen naar De Klameare, zondag 11 maart!

lees meer...


Nieuwjaarsfestijn Crescendo

Op zaterdagavond 6 januari 2018 bent u van harte welkom in De Klameare voor gezellige avond. Het traditionele nieuwjaarconcert van Brassband Crescendo wordt namelijk gecombineerd met de nieuwjaarsborrel van Plaatselijk Belang, Promotie Workum, de Ondernemersvereniging en De Klameare. De avond kent een informeel en een formeel karakter, met een hapje en een drankje en de muzikale klanken van Crescendo. Tevens wordt de ‘Workumer van het Jaar’ deze avond bekend gemaakt en is er een film te zien van de hoogtepunten van de activiteiten in Workum van het afgelopen jaar.

Crescendo brengt met haar nieuwe dirigent Guus Pieksma een traditioneel muzikaal programma met onder andere de Can Can, de Second Waltz en de Radetzky March. Genoeg variatie en voor elk wat wils.

Het wordt een avond van ontmoeten, genieten en gezelligheid. De avond begint om 19.00 uur en het concert begint om 19.30 uur. U bent allen van harte welkom, de avond is gratis toegankelijk. Breng samen een toost uit op 2018, komende zaterdag in Kultuerhús Klameare. Van harte Workum!

lees meer...


Super Sinterklaas Show groot succes

Zaterdag 2 december 2017 werd een geweldig leuke middag georganiseerd door Crescendo in Noardeinde. Zang, muziek, spelletjes en gewoon lekker gek doen, het zat allemaal in de Super Sinterklaas Show. De kinderen van het Spelenderwijs Orkest speelden liedjes voor Sinterklaas, er werden spelletjes gedaan met hulp van de HuisPiet en de MuziekPiet en presentatoren Sjoerd en Sjoukje maakten er een te gekke middag van. De in ruime getale opgekomen ouders, kinderen en pakes en beppes genoten en zongen volop mee met de Sinterklaas liedjes. Een middag die voor herhaling vatbaar is.

lees meer...


De Super Sinterklaas Show

Is het gezellig? JA!
Kun je lachen? JA!
Kun je er wat van leren? JA!
Mag je zelf ook mee doen? Nou eeh…… NATUURLIJK!

Het is de Super Sinterklaas Show op zaterdagmiddag 2 december in Sociëteit Noardeinde in Workum. Het Spelenderwijs Orkest van Brassband Crescendo heeft samen met presentatoren Sjoerd en Sjoukje een geweldig gekke middag voor jullie voorbereid. We maken muziek, zingen en doen spelletjes.

lees meer...


Spelenderwijs Orkest Crescendo

Zit jij in groep 5 of 6 van de basisschool en heb je nog nooit gespeeld, maar lijkt het jou ook zo leuk? Dan ben jij van harte welkom. Iedere week ga je spelen in het Spelenderwijs Orkest. Je leert samenspelen, nieuwe liedjes maken en je ontdekt wat muzieknootjes zijn. Je gaat een echt concert geven en maakt kennis met allerlei soorten muziek. Muziekvereniging Crescendo zal een leuke middag of avond organiseren voor jouw Spelenderwijs Orkest. Je gaat spelen op een cornet, bugel, trombone of bariton. Samenspelen is het doel!

Wanneer is het?
Het Spelenderwijs Orkest begint op dinsdag 10 oktober. Tot december krijg je 8 lessen. Iedere week op dinsdagmiddag 45 minuten muziek maken in groepsverband. Leslocatie: Kultuerhús Klameare. Tijdstip: 14.30 -15.15 uur. Het is helemaal gratis. Na de eerste 8 lessen laat je tijdens een concert horen wat je allemaal al kunt. Hierna kun je naar het Opstaporkest. Kom iedere week met jouw vrienden muziek maken direct na schooltijd.
Geef je nu op:

Meld je aan via deze website, klik dan op de knop aan de rechterkant van het scherm of via de link Spelenderwijs.

Zien we je daar?

lees meer...


Guus Pieksma nieuwe dirigent Crescendo

Met ingang van het nieuwe seizoen 2017-2018 is Guus Pieksma uit Sneek aangesteld als nieuwe dirigent van Crescendo.

Met Guus haalt Crescendo een enthousiaste, ervaren en bovendien muzikale dirigent naar Workum. Zijn ervaring met het werven en opleiden van nieuwe muzikanten van jong tot oud en zijn kennis van de brassbandwereld heeft de doorslag gegeven voor de keuze van Crescendo.

Guus is geboren in Uitwellingerga en als zevenjarige speelde hij bij de plaatselijke drumband, om vervolgens ook lid te worden van de brassband aldaar. Hij studeerde orkestdirectie en uitvoerend musicus aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Guus is momenteel dirigent bij de fanfares van Gaastmeer, De Tijnje en Stavoren en van de drumfanfare van Oranje Minnertsga. Daarnaast dirigeert hij enkele jeugdorkesten.

Hij heeft erg veel zin in de samenwerking met Crescendo en dat is geheel wederzijds!

lees meer...


Op de solex...

Aan het einde van het seizoen organiseren we jaarlijks met alle leden een slotavond met een gezellige activiteit. Dit jaar werd het een avondje vlakbij de bossen van Gaasterland. Natuurlijk was alles in het geheim voorbereid door de feestcommissie.

Gekleed met feesthoed en goed humeur stapten we op een solex en reden we een mooi rondje door de bossen. De n wat sneller dan de ander, maar allen genoten we van het ritje. Natuurlijk even een ijsje bij Sjoerd en dan terug voor een borrel.

Een leuke avond met een verrassing, want onze drummer Mendel vroeg zijn liefje Tineke ten huwelijk!
Gefeliciteerd namens alle leden van het korps en we zijn van de partij hoor!

lees meer...


Dirigent Jan van Dam verlaat Crescendo

Na een periode van 4 jaar neemt Brassband Crescendo afscheid van dirigent Jan van Dam. Daarmee komt een eind aan een korte, maar plezierige periode waarin Jan op een enthousiaste wijze zijn kennis en kunde overbracht op de muzikanten van Crescendo.

Crescendo behaalde met Jan een aantal aansprekende resultaten, waaronder de Silveren Spiker een aantal weken geleden. Tevens werden er mooie concerten gegeven met diverse verenigingen. Jan was ook onze dirigent in het jubileumjaar in 2015, een jaar waar we warme herinneringen aan overhouden. Bij het 125-jarig jubileumfeest Bist no he-le-maaaal betoetere verscheen Jan zelfs op krukken op het toneel, een blessure die hij opliep een dag daarvoor op de generale repetitie van dit jubileumspektakel. Het kenmerkt zijn doorzettingsvermogen en absolute wil om hierbij aanwezig te mogen zijn.

Crescendo neemt aan het eind van het seizoen afscheid van Jan en zal voor volgend seizoen op zoek gaan naar een andere dirigent. Belangstellenden kunnen meer informatie vinden op onze website www.crescendoworkum.nl.

lees meer...


Zilveren Spiker voor Crescendo

Afgelopen zaterdag viel onze plaatselijke brassband Crescendo in de prijzen bij het Gouden Spiker Festival in Ureterp. Een muziekfestival voor brassbands, waar Crescendo met 7 verenigingen strijdde om de hoogste eer, een Gouden Spiker. In een internationaal deelnemersveld werd Crescendo tweede en dat is een prima prestatie voor de muzikanten en dirigent Jan van Dam.

Crescendo nam deel in de 4e divisie en speelde een programma van 4 stukken, met als verplicht werk het Petite Suite de Ballet van de Engelse componist Eric Ball. Dit werk leverde de mensen van Crescendo nog een extra bokaal op, want men verdiende hiermee tevens een 2e prijs. De jury was positief over de overtuigende en geraffineerde uitvoering van dit verplichte werk. Ook over uitvoering van de andere 3 stukken was men tevreden, solist Jelle Bouwsma stond technisch zijn mannetje in de solo Rhapsody for Euphonium. De tweede plek voor het totale programma leverde een Zilveren Spiker op en is hiermee een welverdiende beloning voor een periode van hard werken.

lees meer...


Studiedag

Ter voorbereiding op het Gouden Spiker Festival werd op zaterdag 25 februari een studiedag gehouden in De Klameare. De band werd opgedeeld in twee groepen en onder leiding van onze vaste dirigent Jan van Dam en zijn collega Gijs Heusinkveld werd intensief gerepeteerd op het verplichte werk Petit Suite de Ballet. Ademhaling, articulatie, dynamiek en techniek, alle facetten van de blaasmuziek kwamen aan bod. Tussen de middag werd heerlijk gegeten in De Klameare, waarna we samen als groep de studiedag afsloten. Een leerzame dag, waarbij de muziek en locatie uitstekend op elkaar aansloten. De oude raadszaal van het oude gemeentehuis bood een prachtig plaatje.

lees meer...


Bestuurswisseling

Op de jaarvergadering van donderdag 9 februari 2017 heeft Jelle Bouwsma afscheid genomen als voorzitter. Jelle was vanaf februari 2012 tot februari 2017 voorzitter en trad in april 2009 toe tot het bestuur. Begin jaren 90 zat hij ook al eens in het bestuur. Nu, na een periode van 8 jaar treedt hij terug en draagt het stokje over aan Gerrie de Jong. Zij is de eerste vrouwlijke voorzitter van Crescendo. Jantine Koopmans neemt zitting in het bestuur en daarmee is het vijftal weer compleet.

Jelle werd op de jaarvergadering bedankt voor zijn inzet de afgelopen jaren en werd in het zonnetje gezet met een eigen gemaakt schilderij van Gerrie.

lees meer...


Dolkomische muzikale avond Crescendo

In een geweldige entourage is afgelopen zaterdag het nieuwjaarsconcert van brassband Crescendo gehouden. Humor en muzikaliteit waren de hoofdingredinten van deze avond en die gingen prima samen!

Het was weer genieten afgelopen zaterdag bij het nieuwjaarsconcert van Crescendo in De Klameare. We weten van de traditionele nieuwjaarsconcerten van Crescendo dat ze garant staan voor een avond vol afwisseling en met uitstekende artiesten en dat afgelopen zaterdag weer bewezen.

Crescendo had als gast Ernest Beuving uitgenodigd. Een onbekende cabaretier in onze omgeving, maar wat hebben we op een geweldige manier kennis gemaakt met deze man en zijn humor. We maakten in zijn persiflages van deze avond kennis met Snip en Snap, Bert en Ernie, Prins Bernard, Toon Hermans en Mick Jagger en vele anderen. Allemaal voortreffelijk geportretteerd. In de persiflage van Mick Jagger liet Beuving de geweldige danskunsten van de frontman van de Rolling Stones zien, waarmee het publiek letterlijk kennis maakte. De kracht van de humor zit in de eenvoud en dat liet deze geboren Tukker zien en horen. Zo werden Snip en Snap uitgebeeld door twee strohoedjes en was de pijp van Prins Bernard een houten afwasborstel. Een aantal snelle sketches waarbij vele onderwerpen passeerden, maakten dat de humor voor iedereen toegankelijk was.

Wat moeten we ook de loftrompet steken voor Crescendo. Een gevarieerd programma, die voor de pauze vrij serieus was en de muzikale componenten van de traditionele brassbandmuziek liet horen. Het prachtige werk Olympus sprak de echte liefhebbers aan, maar ook het koraal Deep Harmony was van grote muzikaliteit. Na de pauze tapte Crescendo uit een ander vaatje in een populair genre. Compleet met Tiroler kleding was de voor de gelegenheid omgedoopte brassband Die Crescendolinos te horen in een blokje met Tiroler muziek. Voice-over Pieter Westra praatte het geheel aan elkaar en kondigde deze Tiroler groep in het Duits aan met een treffende kwinkslag. Een zeer frisse start in het tweede gedeelte van het concert, met aan het einde de geweldige popmuziek van Queen die non-stop werd uitgevoerd. Alles werd zeer treffend gebracht en dirigent Jan van Dam leidde als een ware maestro alles in goed banen.

Zowel de brassband als de gastartiest genoten zichtbaar van stukken die ze gezamenlijk nog deden. Wim Sonneveld en Boudewijn de Groot werden in respectievelijk Het Dorp en De Avond ook qua stemgeluid door de artiest gemiteerd en de benadering van het origineel was dan ook zeer treffend. Het was het allereerste optreden van Beuving met een blaasorkest en volgens hemzelf was hij na afloop een ervaring rijker. We gaan in Workum nog meer van Ernest Beuving horen, want in maart van dit jaar komt hij weer terug om op te treden met het Popkoor XL. Een absolute aanrader!

Ondanks dat de opkomst in De Klameare misschien wat mager was, was er voor de aanwezigen dus veel te beleven. Een dolkomische muzikale avond met een leuk stuk humor van zowel de gastartiest als de brassband in een geweldige entourage. Wat dat betreft ook een pluim voor de mensen van het licht en geluid, Lars van Dieren en Johan Koopen. De sfeer was dankzij verlichting in de zaal, maar ook aan de buitenkant van De Klameare geweldig.

Aan alle medewerkers dus complimenten voor een prachtige avond. Hulde!

De foto's van dit concert zijn te vinden op de pagina foto's

lees meer...U kunt met ons contact opnemen via: info@crescendoworkum.nl