Menu Crescendo

Dolkomische muzikale avond Crescendo

In een geweldige entourage is afgelopen zaterdag het nieuwjaarsconcert van brassband Crescendo gehouden. Humor en muzikaliteit waren de hoofdingrediŽnten van deze avond en die gingen prima samen!

Het was weer genieten afgelopen zaterdag bij het nieuwjaarsconcert van Crescendo in De Klameare. We weten van de traditionele nieuwjaarsconcerten van Crescendo dat ze garant staan voor een avond vol afwisseling en met uitstekende artiesten en dat afgelopen zaterdag weer bewezen.

Crescendo had als gast Ernest Beuving uitgenodigd. Een onbekende cabaretier in onze omgeving, maar wat hebben we op een geweldige manier kennis gemaakt met deze man en zijn humor. We maakten in zijn persiflages van deze avond kennis met Snip en Snap, Bert en Ernie, Prins Bernard, Toon Hermans en Mick Jagger en vele anderen. Allemaal voortreffelijk geportretteerd. In de persiflage van Mick Jagger liet Beuving de geweldige danskunsten van de frontman van de Rolling Stones zien, waarmee het publiek letterlijk kennis maakte. De kracht van de humor zit in de eenvoud en dat liet deze geboren Tukker zien en horen. Zo werden Snip en Snap uitgebeeld door twee strohoedjes en was de pijp van Prins Bernard een houten afwasborstel. Een aantal snelle sketches waarbij vele onderwerpen passeerden, maakten dat de humor voor iedereen toegankelijk was.

Wat moeten we ook de loftrompet steken voor Crescendo. Een gevarieerd programma, die voor de pauze vrij serieus was en de muzikale componenten van de traditionele brassbandmuziek liet horen. Het prachtige werk Olympus sprak de echte liefhebbers aan, maar ook het koraal Deep Harmony was van grote muzikaliteit. Na de pauze tapte Crescendo uit een ander vaatje in een populair genre. Compleet met Tiroler kleding was de voor de gelegenheid omgedoopte brassband Die Crescendolinoís te horen in een blokje met Tiroler muziek. Voice-over Pieter Westra praatte het geheel aan elkaar en kondigde deze Tiroler groep in het Duits aan met een treffende kwinkslag. Een zeer frisse start in het tweede gedeelte van het concert, met aan het einde de geweldige popmuziek van Queen die non-stop werd uitgevoerd. Alles werd zeer treffend gebracht en dirigent Jan van Dam leidde als een ware maestro alles in goed banen.

Zowel de brassband als de gastartiest genoten zichtbaar van stukken die ze gezamenlijk nog deden. Wim Sonneveld en Boudewijn de Groot werden in respectievelijk Het Dorp en De Avond ook qua stemgeluid door de artiest geÔmiteerd en de benadering van het origineel was dan ook zeer treffend. Het was het allereerste optreden van Beuving met een blaasorkest en volgens hemzelf was hij na afloop een ervaring rijker. We gaan in Workum nog meer van Ernest Beuving horen, want in maart van dit jaar komt hij weer terug om op te treden met het Popkoor XL. Een absolute aanrader!

Ondanks dat de opkomst in De Klameare misschien wat mager was, was er voor de aanwezigen dus veel te beleven. Een dolkomische muzikale avond met een leuk stuk humor van zowel de gastartiest als de brassband in een geweldige entourage. Wat dat betreft ook een pluim voor de mensen van het licht en geluid, Lars van Dieren en Johan Koopen. De sfeer was dankzij verlichting in de zaal, maar ook aan de buitenkant van De Klameare geweldig.

Aan alle medewerkers dus complimenten voor een prachtige avond. Hulde!

De foto's van dit concert zijn te vinden op de pagina foto's

terug...


U kunt met ons contact opnemen via: info@crescendoworkum.nl