Menu Crescendo

Sterke verhalen op de reŁnie van Crescendo

125 jaar is een hele leeftijd en dat Crescendo veel leden heeft gehad is wel zeker. Het is een komen en gaan van mensen geweest, al blijven sommigen echt heel lang plakken. Na een aantal weken van voorbereiding was het dan op deze 14e maart zover dat ongeveer 70 leden en oud-leden (vaak met aanhang) langs kwamen op de reŁnie die we hadden georganiseerd. Niet alleen bijpraten en oude bekenden ontmoeten, maar ook blazen. Om 10.00 uur kwamen de eersten binnenstromen en niet alle muzikanten werden direct herkend. Rond half elf zat er dan een ploeg van 40 muzikanten die onder leiding van onze huidige dirigent Jan van Dam enkele oude toppers in ging studeren. Natuurlijk de Chorale Impromptu van Sierd de Boer, maar ook de Intro Crescendo van Sake Witteveen. Een aantal reŁnisten had al 30 jaar geen toeter aangeraakt en het was wel bewonderenswaardig dat zij het vol hielden deze hele dag. Na een eerst kort blokje werd het tijd voor en bakje koffie waar direct alweer het hoogste woord werd gevoerd. De secretaris was streng, want exact een kwartier later gingen we verder met het tweede muzikale blok. De lipjes kwamen al aardig op spanning en het aantal kruisen in de muziek nam ook al redelijk toe.

De lunch lieten we ons goed smaken, een soepje en broodje ging er goed in en direct daarna was er een puzzeltocht. Gezellig was het wel, maar ook fris. Koude handen hielden we er aan over, alsmede wat meer kennis over Workum en Crescendo. Toen iedereen weer terug was, gingen we verder met repeteren. De middagsessie en avond stond onder leiding van de Roelof Bakker die zo aardig was om op het laatste moment onze eigen dirigent te vervangen. Rond half vijf kwamen de andere reŁnisten aanwaaien. De ene waaide wat harder hier naar binnen dan de ander, maar gezellig werd het wel. Hoe is it mei dy en wa bist do?

Het eten werd rond zes uur geserveerd en smaakte ons heerlijk. De sfeer was gemoedelijk en gezellig en er werden heel wat oude herinneringen opgehaald.
Toen het concert om acht uur begon met het huidige Crescendo zat de zaal goed vol. Een viertal serieuzere werken werden uitgevoerd en ze liepen lekker al zeg ik het zelf. Na een kort pauze waarin de opstelling werd aangepast totdat het reŁnieorkest er paste, speelden we de overdag ingestudeerde stukken. De muziek werd aangevuld door enkele leuke anekdotes. Zo was het verhaal van de oranje auto in het oranje licht legendarisch, maar ook het bekken dat midden in de nacht op de brug op de grond kletterde.

De avond werd afgesloten met het gebruikelijke bloemetje en bedankje. De nazit was ook nog gezellig en gelukkig was ťťn van de oud-leden voor twaalf uur thuis. Hij mocht wel slapen bij heit en mem, maar om twaalf uur ging wel de deur op slot. Een typerend slot van deze dag met sterke verhalen en oude bekenden welke zeer geslaagd was. Dank aan alle betrokkenen!

terug...


U kunt met ons contact opnemen via: info@crescendoworkum.nl