Menu Crescendo

Nieuwjaarsconcert 2015: Muzikale boppeslach

Het nieuwjaarsconcert van 2015 typeert zich door de simpele opmerking van één van de bezoekers: 'Wat hebben wij genoten, moeten we nu al naar huis? Eigenlijk was het veel te kort!' Een welgemeend compliment voor de opzet, sfeer en gasten van dit nieuwjaarsconcert.

De zaal liep om half acht al vrij snel vol nadat de deuren waren geopend. De sporthal was een ware muzikale arena geworden door de geweldige aankleding van LVD Techniek, zowel in licht als geluid. Feestelijke ballonnen en wat andere extra's maakten het een mooie entourage om vanaf klokslag acht uur te genieten.

Crescendo trapte spetterend af met een ode aan het gezelschap van de avond in 'Pastime with Good Company'. Een spetterende opening die werd gevolgd door het koraal Consolation, waarna het muzikale verhaal van Lord Tullamore mensen in vervoering bracht. Gerrit Breteler was als speciale gast van deze avond niet alleen een publiekstrekker, maar wist ook de luisteraars met zijn pakkende teksten te boeien. Elk woord wat hij vertolkte, samen met pianiste Clara Rullmann (en enkele werken ook samen met Crescendo) raakte het publiek. Het woord 'melancholiek' is zeker van toepassing op deze kunstenaar.

De enthousiaste meisjes van de jazzdans maakten het optreden voor de pauze af met Happy, ROAR en the Monster. Compleet met blacklight lieten ze zien goed te kunnen dansen en bewegen op de muziek.

Na de pauze een geslaagd optreden van de Mallet Percussion Group onder leiding van hun nieuwe instructeur Guus Pieksma. Zelfs het publiek moest zich van zijn allerbeste kant laten horen door een sinaasappel, peer en appel te klappen.

Crescendo ging daarna verder met de Florentiner March in een iets andere versie dan een gewone mars, daarna was het Jelle Bouwsma die soleerde in de Grandfathers Clock. Hij werd in de bloemen gezet door 'frou Piebenga', de Dancing Queen van dit nieuwjaarsconcert.

Het muzikale slot was van Gerrit Breteler die zijn prachtige Katarsis nog vertolkte met Crescendo. Na het dankwoord van voorzitter Bouwsma, die nog even wat muzikale historie naar boven haalde aan het begin van de 125e jubileumjaar, ging een ieder tevreden naar huis met de slotnoten van de Valero.

Kortom, een muzikale 'boppeslach', die dan voor het gevoel misschien te kort was, maar voor zowel muzikanten als bezoekers voor herhaling vatbaar!

terug...


U kunt met ons contact opnemen via: info@crescendoworkum.nl