De Super Sinterklaas Show

Is het gezellig? JA!
Kun je lachen? JA!
Kun je er wat van leren? JA!
Mag je zelf ook mee doen? Nou eeh…… NATUURLIJK!

Het is de Super Sinterklaas Show op zaterdagmiddag 2 december in Sociëteit Noardeinde in Workum. Het Spelenderwijs Orkest van Brassband Crescendo heeft samen met presentatoren Sjoerd en Sjoukje een geweldig gekke middag voor jullie voorbereid. We maken muziek, zingen en doen spelletjes.


Spelenderwijs Orkest Crescendo

Zit jij in groep 5 of 6 van de basisschool en heb je nog nooit gespeeld, maar lijkt het jou ook zo leuk? Dan ben jij van harte welkom. Iedere week ga je spelen in het Spelenderwijs Orkest. Je leert samenspelen, nieuwe liedjes maken en je ontdekt wat muzieknootjes zijn. Je gaat een echt concert geven en maakt kennis met allerlei soorten muziek. Muziekvereniging Crescendo zal een leuke middag of avond organiseren voor jouw Spelenderwijs Orkest. Je gaat spelen op een cornet, bugel, trombone of bariton. Samenspelen is het doel!

Wanneer is het?
Het Spelenderwijs Orkest begint op dinsdag 10 oktober. Tot december krijg je 8 lessen. Iedere week op dinsdagmiddag 45 minuten muziek maken in groepsverband. Leslocatie: Kultuerhús Klameare. Tijdstip: 14.30 -15.15 uur. Het is helemaal gratis. Na de eerste 8 lessen laat je tijdens een concert horen wat je allemaal al kunt. Hierna kun je naar het Opstaporkest. Kom iedere week met jouw vrienden muziek maken direct na schooltijd.
Geef je nu op:

Meld je aan via deze website, klik dan op de knop aan de rechterkant van het scherm of via de link Spelenderwijs.

Zien we je daar?


Guus Pieksma nieuwe dirigent Crescendo

Met ingang van het nieuwe seizoen 2017-2018 is Guus Pieksma uit Sneek aangesteld als nieuwe dirigent van Crescendo.

Met Guus haalt Crescendo een enthousiaste, ervaren en bovendien muzikale dirigent naar Workum. Zijn ervaring met het werven en opleiden van nieuwe muzikanten van jong tot oud en zijn kennis van de brassbandwereld heeft de doorslag gegeven voor de keuze van Crescendo.

Guus is geboren in Uitwellingerga en als zevenjarige speelde hij bij de plaatselijke drumband, om vervolgens ook lid te worden van de brassband aldaar. Hij studeerde orkestdirectie en uitvoerend musicus aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Guus is momenteel dirigent bij de fanfares van Gaastmeer, De Tijnje en Stavoren en van de drumfanfare van Oranje Minnertsga. Daarnaast dirigeert hij enkele jeugdorkesten.

Hij heeft erg veel zin in de samenwerking met Crescendo en dat is geheel wederzijds!


Op de solex...

Aan het einde van het seizoen organiseren we jaarlijks met alle leden een slotavond met een gezellige activiteit. Dit jaar werd het een avondje vlakbij de bossen van Gaasterland. Natuurlijk was alles in het geheim voorbereid door de feestcommissie.

Gekleed met feesthoed en goed humeur stapten we op een solex en reden we een mooi rondje door de bossen. De n wat sneller dan de ander, maar allen genoten we van het ritje. Natuurlijk even een ijsje bij Sjoerd en dan terug voor een borrel.

Een leuke avond met een verrassing, want onze drummer Mendel vroeg zijn liefje Tineke ten huwelijk!
Gefeliciteerd namens alle leden van het korps en we zijn van de partij hoor!


Dirigent Jan van Dam verlaat Crescendo

Na een periode van 4 jaar neemt Brassband Crescendo afscheid van dirigent Jan van Dam. Daarmee komt een eind aan een korte, maar plezierige periode waarin Jan op een enthousiaste wijze zijn kennis en kunde overbracht op de muzikanten van Crescendo.

Crescendo behaalde met Jan een aantal aansprekende resultaten, waaronder de Silveren Spiker een aantal weken geleden. Tevens werden er mooie concerten gegeven met diverse verenigingen. Jan was ook onze dirigent in het jubileumjaar in 2015, een jaar waar we warme herinneringen aan overhouden. Bij het 125-jarig jubileumfeest Bist no he-le-maaaal betoetere verscheen Jan zelfs op krukken op het toneel, een blessure die hij opliep een dag daarvoor op de generale repetitie van dit jubileumspektakel. Het kenmerkt zijn doorzettingsvermogen en absolute wil om hierbij aanwezig te mogen zijn.

Crescendo neemt aan het eind van het seizoen afscheid van Jan en zal voor volgend seizoen op zoek gaan naar een andere dirigent. Belangstellenden kunnen meer informatie vinden op onze website www.crescendoworkum.nl.


Voor meer nieuws, klik hier

De eerstvolgende activiteit van Brassband Crescendo is op: zondag 24 dec in Workum. Er is dan namelijk het Kerstnachtdienst.

Bekijk hier onze agenda


Voor een reactie of meer informatie over onze band kunt u altijd gerust een mailtje sturen. Dit kan naar het secretariaat.

 

Agendatip...


zondag 24 dec in Workum
Kerstnachtdienst

 
 

Laatste foto's: SlotavondKlik hier voor meer...